lördag 1 augusti 2009

Nya projekt



Idag har vi haft härligt sommarväder och visst blir man mer inspirerad då! En del fixande hemma, en lång promenad med stavar och en mysig grillkväll har det hunnits med.

Vårt kök genomgår dessutom en behövlig uppfräschning. Hur trött är man inte på all gulnad furu...möbler, tak och panel. Vi skulle behöva måla taket vitt, tapetsera om mm, mm. Men det säger mannen tvärt nej till. "Vi kan inte börja på ett ställe till". Vad gör man då? Jo med en kvinnas list och en tonårings trevliga kommentarer så bär det iväg till möbelaffären. Hem kommer vi med nytt matbord, stolar och hyllor. HÄRLIGT! Vi är på G...Ut med furubordet och in med oljad ek. Det kommer att bli riktigt fint och taket känns inte riktigt lika trist längre. Tänk vad lite shopping piggar upp! Nu är allt inoljat och imorgon kanske det blir blir frukost i köket.

Kanhända kommer det lite bilder så småningom...

Jag har också startat ett nytt virkprojekt. Rundlar som virkas samman till sexkanter, hexagoner. Varje rundel virkas fast direkt och på så sätt slipper man sitta och sy ihop alla rutor mot slutet. Beskrivningen hittade jag här http://crochetra.blogspot.com/2009/02/hexagon-pa-svenska.html. Arbetet känns lagom stort att pyssla med så här i sommartider. Kanske blir det en mindre filt eller en kudde. Det beror på hur länge mitt tålamod räcker...

1 kommentar:

Frogbeam sa...

Vad är det nu för fel på all fin, mysig, gul furu då?