söndag 30 augusti 2009

Frusen marängtårta med hjortron


Frusen marängtårta med hjortron

ca 400 g hjortronsylt (kan gärna blandas upp med lite frysta mosade hjortron)
2 marängbottnar
1 paket vaniljvisp
några små maränger
Ev. physalis, rostade mandelspån eller någon annan dekoration

Gör så här:

Vispa vaniljvispen tjock och pösig
Lägg en marängbotten i en form med löstagbar kant. Om den inte passar helt så går det bra att fylla ut med lite krossade småmaränger.
Bred ut hälften av sylten på marängen
Bred ut hälften av vaniljvispen ovanpå sylten
Täck med den andra marängbottnen
Bred ut resterande sylt och täck med resten av vaniljvispen

Vill du dekorera med rostade mandelspån så strör du på det innan tårtan åker in i frysen.
Frys över natten och ta fram tårtan ca 30 min före servering.
Dekorera med physalis och några maränger.

Inga kommentarer: