måndag 24 augusti 2009

Björnbärskaka


Till en kaka behövs:

1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
300 g färska eller djupfrysta björnbär
2 msk socker
2 msk potatismjöl (ta 3 msk ifall du använder frysta bär)
pärlsocker, mandelflarn

Gör så här:
Vispa ägget pösigt. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i ägget. Vänd ner det smälta smöret. Skrapa ner smeten i en smord, kokosbeströdd form med löstagbar kant. Blanda socker och potatismjöl i en skål och blanda i björnbären väl. Lägg sedan bären ovanpå smeten. Strö över lite pärlsocker och mandelflarn (kan uteslutas). Grädda kakan i 175 grader varm ugn i 30-40 minuter. Täck kakan mot slutet om den börjar få för mycket färg. Låt svalna.
Serveras med lätt tinad vaniljglass...

Inga kommentarer: