tisdag 28 september 2010

Award




Jag har fått en Award, min första någonsin, från Pysselfarmor. TACK!

Jag vet inte riktigt hur det funkar men antar att jag ska berätta 7 saker ni inte vet om mig och därefter skicka vidare till 7 andra bloggare.

Här kan ni läsa lite om mig:

1. Min bästa vän har jag känt i över 40 år! Vi är födda med en dags mellanrum på samma BB, gick på lekis ihop och blev ritiga kompisar på lågstadiet. Sedan har det bara fortsatt...Det kallar jag en lång och trogen vänskap!

2. Jag arbetar tillsammans med ett fantastiskt gäng esteter. Vi kan skratta så att tårarna sprutar men också dela svåra stunder. Helt underbart med goda arbetskamrater!

3. Jag har en veteranmotorcykel, en Moto Guzzi från 1977. Den står avställd och bara väntar på att jag ska hinna med den. Kanske nästa sommar...

4. Jag är Stenbock. Tror egentligen inte så mycket på det här med stjärntecken men måste trots det erkänna att mycket av stenbockens karaktärsdrag stämmer in på mig, på gott och ont...

5. Jag trivs bäst när jag får gå hemma och "skrota".


6. Jag är lillasyster till en 4 år äldre storebror.


7. Jag har ridit mycket fram tills jag fick barn för 15 år sedan och är nu snubblande nära att börja igen. Vi får se hur det går.


Nu skickar jag awarden vidare till 7 andra trevliga bloggare som skänker stor glädje. Lycka till och tack igen pysselfarmor för att du gav mig chansen att berätta lite om mig själv.



blommorifonstret


livetpautanas


Annimade


andante


Bosse och brudarna


Ting och tankar

Bagarstugan

Anya

Så här ser de goda potatisarna av sorten Anya ut. Hittar ni några i era butiker så slå till. Vi skrubbade dem och delade dem på längden. Sedan blev de ungstekta med lite smör, olivolja, salt och en gnutta vitlök. Mumsi, mumsi :) Hade räckt med bara potatis och lite sallad...




Små godingar!




Knaprigt stekta...



Lite höstfint i köket...Försökte hålla mig till det vita men sedan blev jag sååå sugen på lite färg. Hittade det här tyget på Village.




En ny duk till bordet och lite "pynt" fick också följa med hem. Det är så härligt nu när lila, en av mina favoritfärger sedan länge, återigen blivit så populär. Bäst att passa på...



lördag 25 september 2010

Mickelsmäss

Idag firades det mickelsmäss på Varbergs Fästning. I alla vrår var det pyntat med ätbart och annat från vår kära natur. Lägg till vacker sång och musik samt smakprover från lokala producenter och du har en fantastisk upplevelse. Ni som inte varit där bör ta en tur dit...

Purjolökar och murgröna

Lök i alla former och färger


Pumpor i mängder




Läckra, hållbara och nyttiga bakverk


Gymnasiets estetelever visade härliga konstverk.
Här ett gjort av olika sorters bönor.




Citroner...vill ha!




Och äpplen, så glansiga och fina.




En rolig mobil...släng inga udda bestick!
Som ni förstår så fanns det massor att titta på! Vi smakade på en del och köpte med oss en ny sorts potatis hem, Anya. Den liknar sparrispotatis och ska ha en lätt nötaktig smak. Sonen och jag ska testa den ugnsstekt ikväll till lammkotletterna. Sedan blir det filmkväll...en riktigt ruggig historia som förhoppningsvis passar både mor och son. Jag hoppas på riktig "kvalitetstid" när far i huset rest bort.
Trevlig lördagskväll!/// Anna-Lena








söndag 12 september 2010

Höst?

Det är väl bara att inse att sommaren är slut och att hösten är här. Fortfarande är det ganska varmt och skönt men kvällarna blir mörkare och mörkare. Visst är det mysigt att kura inne och tända ljus men sommaren är ändå bäst!
Även maten ändrar sig en del när hösten kommer. Idag åt vi köttbullar gjorda på lammfärs, kryddade med rosmarin och timjan. Till dessert blev det en riktigt knaprig äppelpaj, gjord på svenska äpplen. Gott!
När jag gör smulpaj så brukar jag smälta smöret i en skål i micron och därefter blanda ner socker och mjöl. Då tycker jag det blir knaprigare än på det vanliga sättet. Idag hade jag dessutom i grovhackad mandel. Det känns lite lyxigare och ger riktigt god smak.


Vaniljsåsen ville inte vara med på bild...



Tomaterna mognar i rasande fart, smakar som godis

Trädgårdsbjörnbären är ovanligt sena i år men idag plockade jag en stor skål full till brädden. De får nog vila i frysen ett tag.


Mina större tomater, någon sorts plommontomat, funkar inte så bra. Nästan alla skrumpnar ihop längst ner. Trist! Hela sommaren pysslar man om plantan och väntar ihärdigt på resultatet och så blir det såhär. Nej, det blir inga fler plantor av den här sorten hos mig.



Moppe

15 år och moppe. Jag minns precis...vilken frihet! Nya möjligheter öppnade sig och livet lekte. Jag körde jämt. Till skolan, stallet eller bara för att det var kul. Ofta tillsammans med min bästis...om nu hennes moppe funkade. Vi blev jagade av polisen, körde på fornminnesmark och en del annat, men kul hade vi och har forfarande. Vi är faktiskt fortfarande bästisar efter att känt varandra över 40 år. Kanske borde vi börja köra lite moppe som omväxling mot de stillsamma promenader vi tar idag.

Nu är det sonens tur att upptäcka friheten med moppe. Än så länge på en lånemoppe i väntan på att en Monark compakt från 70-talet ska bli som ny. Det känns lite läskigt att släppa ut honom i trafiken men jag är glad att han valde en 30-moppe istället för en EU-moppe som går betydligt snabbare.

Jag tog faktisk en liten provtur idag....


fredag 10 september 2010

Fredag igen!


Känner mig lite hängig och sliten efter att jobbat hela veckan lång. Det är mycket på jobbet nu men idag löste sig äntligen en del saker som hängt över oss ett tag...skööönt!
Det jag saknar mest när jobbet börjar är nog att vara utomhus. Att jobba heltid i skolan och på fritids gör att jag oftast inte är hemma förrän 17.30 och då är jag rätt mör...Visst borde man ta en lång promenad och varva ner men istället blir det ofta soffan en stund och sen är det kört. Mat, tvätt osv, ja ni vet...sen däckar jag framför tv:n och släääpar mig till sängen alldeles för sent.
Men nu är det fredag! Ska försöka ta vara på helgen och njuta av den sista sommaren innan hösten slår till på riktigt.
Trevlig Helg/ Anna-Lena