söndag 30 januari 2011

Syndigt goda chokladrutor

Idag bjuder jag på vansinnigt goda och beroendeframkallande cholkadrutor.
Pröva om ni törs!


Chokladrutor med kokostosca

Kaka:

200 g smör

4 st ägg

5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

1 dl kakao

3 dl vetemjöl

Glasyr:

200 g kokosflingor

1 dl ljus sirap

2 dl strösocker

1,5 dl grädde

75 g smör

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200°C.

Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25x35 cm med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Rör ner vetemjöl och det smälta smöret till en jämn smet.

Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 200°C i 12 - 15 minuter.

Gör under tiden kokostoscan i en kastrull:

Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.

När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter tills kakan fått fin gyllenbrun färg.

När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.

Gott, gottigott!!!!

//Anna-Lena

3 kommentarer:

livet på utanäs sa...

Jag håller med , den där kakorna är så syndigt goda att man nästan smäller av ... tur att jag bara ser dem på bild hos dig =)

Hoppas att du får en fortsatt fin vecka !

Kram Sussi O

bokhyllan sa...

Tack, det här receptet lånar jag! Mmmmmmmm!

Bakspecialisten Jessica sa...

Ojoj, smarrigt värre! :)