söndag 31 oktober 2010

Så var det dags igen...

Så var det dags igen...Hela huset upp och ner!


Kanske har vi nytt badrum till jul...



Kanske blir det julförsäljning i år också...
Ur kaos föds kreativitet!
Ha en härlig söndag och njut av den extra timmen!

tisdag 12 oktober 2010

Shellys Blankie

Mitt nya stickprojekt - Shellys Blankie. Hur kul som helst!
Små rutor som stickas ihop till ett lapptäcke. Enligt beskrivningen ska det vara Opalgarn, en mjuk härlig ullmix som randar sig, och stickor 2,5 mm eller 3 mm. Jag stickar med 3:or och blandar lite Oplagarn och lite rester från mitt lager... Viktigt att garnerna är lika tjocka, annars blir rutorna ojämna.
När jag googlade Shellys Blankie såg jag att några gjort dubbelt så stora rutor så därför var jag tvungen attt pröva det också.



Kanske en schal...



Så härligt med färg, bara en ruta till...




Testa gärna! Lika roligt som mormorsrutor men med stickor!



fredag 8 oktober 2010

Katt

En stilig katt kom på besök...



Vi gosade en stund...



... och pratade om livet.


Sedan önskade han trevlig helg och spatserade iväg.
När ska Kattens matte och jag hinna fundera över livets alla viktiga och oviktiga frågor?
Tiden bara rusar iväg och bästa vänner hinner knappast ses.
Men vår tid kommer
Vänskap varar!

måndag 4 oktober 2010

Ostfyllda krustader

Här kommer ett recept på lättlagade krustader. De smakar bra tillsammans med lite rökt kött eller lax och en krispig sallad. Jag blandade ihop smeten lite på måfå men tror att måtten stämmer någorlunda...
Ostfyllda krustader, 6st.
2 dl keso
2 dl riven ost, gärna västerbotten
2 ägg
100 gram smulad fetaost
salt
cayennepeppar
paprikapulver
6 färdiga krustader (stora)
Blanda ihop alla ingredienser, krydda efter smak och fyll krustaderna. Pudra över paprika pulver. Grädda i 200 grader 10-15 minuter. Smeten ska få lite färg och "stanna".
Pröva gärna!//Anna-Lena

En zebra till kaffet...


I helgen har vi kalasat och firat mannens födelsedag. Första dagen på resten av livet...Ett simkort kommer förhoppningsvis att göra susen både här och där...
Tårtan hade strykande åtgång men en liten bit räddades undan till fotograferingen.
Karuselltårta, 8-10 bitar

Botten:
3 ägg
1 1/2 dl socker
1/2 dl potatismjöl
1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Gör så här:
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
Blanda samman mjölet med bakpulver. Rör ner det försiktigt i äggsmeten. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 250 grader, ca 5 minuter eller tills kakan har fin färg och har "stannat".
Strö lite socker över kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Drag bort pappret som kakan har gräddats på. Låt kallna under en handduk.
Fyllning:
200g mörk choklad
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk honung
25 g smör
Värm grädden i en kastrull. Häll ner grovhackad choklad och låt den smälta. Rör ner honung och tärningar av smör. Låt krämen kallna till rumstemperatur.
Garnering:
ca. 4dl grädde
något trevligt "pynt"
Bred krämen över kakan. Vispa 2 dl grädde och bred ut över chokladen.
Skär sedan kakan i 4 cm breda remsor på längden.
Ta en remsa och rulla ihop den. Lägg den på ett tårtfat. Fortsätt att snurra remsorna en efter en utanpå den föregående tills remsorna är slut. Vispa resterande grädde och bred den över tårtan. Garnera med hackad choklad, frukt, blommor eller något annat du tycker om. Jag tog mörk choklad blandad med lite mintchoklad och de sista blommorna från en pelargon.