söndag 25 oktober 2009

Överraskningssoppa med fisk

4-5 personer

2 stora gula finhackade lökar
smör eller margarin
1-2 msk curry
1-2 tsk torkad dragon
1dl ris
1 stor strimlad purjolök
100-150g rotselleri
1 palsternacka
4 msk vetemjöl
1,3l vatten
2 fiskbuljongtärningar
300g champinjoner
3dl vispgrädde
1 röd + 1 gul paprika
1 burk hela tomater
400g tärnad fisk (kan uteslutas)
2 vitlöksklyftor
kajennpeppar eller tabascosås
citron
1dl dillhack

Finhacka och fräs 2 stora gula lökar.
Strö över 1-2 msk curry och 1-2 tsk torkad dragon
Lägg i 1dl ris och slå på 3dl av vattnet.
Koka sakta under lock i 10-15 minuter.
Lägg i 1 stor strimlad purjolök, 100-150g tärnad rotselleri och 1 tärnad palsternacka.
Rör ut 4 msk vetemjöl i lite vatten och blanda ner detta i grytan.
Slå på resten av vattnet och lägg i 2 fiskbuljongtärningar.
Koka i ca 10 minuter.
Tillsätt 300g fräst svamp, stora bitar, och 3dl vispgrädde. Koka 4-5 minuter.
Dela de hela tomaterna (1 burk) i bitar och lägg ner i grytan.

Hit kan man förbereda i förväg

Värm soppan till kokpunkten.
Lägg i fisktärningar, tärnad paprika och låt sjuda några minuter
Smaka av soppan, tillsätt ev. mer salt och cayennepeppar eller tabasco
Pressa i 2 vitlöksklyftor och citronsaft
Strö över hackad dill

Servera gärna med en klick vitlöksaioli och ett gott bröd
.

1 kommentar:

Anonym sa...

Detta måste jag också laga,så
supergott.Vackert dukat som
vanligt du är fantastisk.
Tycker Björnbär.