tisdag 27 oktober 2009

Höstlov

Denna veckan har vi höstlov och det firar vi med en smaskig efterrätt från Tinas cookalong. Receptet finns här under men även på recept.nu.
Jag gjorde några små ändringar och tog hälften matlgningsyoughurt(medelhavstyp) och hälften lättcremefraiche. Jag tog mandel, cashewnötter, valnötter och pekannötter i nötkrispet. Citronskalet hoppade jag över. Gissa om det blev gott...MUMS!

Citronkräm med nötkrisp och granatäpplen
Kock: Tina Nordström TV-program: Tinas Cookalong
Snabblagad dessert som är krispig och söt.


4 dl grekisk yoghurt

3 msk lemon curd

1 dl grovhackade osaltade cashewnötter

0.5 dl grovhackade skalad mandel

2 msk socker

1 kula smör, ca ½ msk

bakplåtspapper

1 st granatäpple

1 st citron


Gör så här
1. Lägg smöret, nötterna och sockret i en stekpanna, låt det bli karamelliserat. Gyllenbrunt. Häll upp allt på ett bakplåtspapper.
2. Blanda yoghurt och lemon curd i en skål, fördela i 4 glas eller små skålar.
3. Halvera granatäpplet och ta ur "kärnorna" och saften. Fördela nötterna på citronkrämen, lägg på granatäpple-kärnorna. Och avsluta med att riva lite citronskal över.

Inga kommentarer: