söndag 25 april 2010

vår

I helgen har vi städat, inne och ute. Inne ett nödvändigt ont men ute ett rent nöje:) så här års!
Jag gillar alltid trädgården bäst så här i början. Gräva lite, plantera om och drömma om hur det ska bli... Följa allt som som kommer fram ur vintervilan och förundras över livskraften.
Vi åt lunch i vårt nystädade uterum och drack kaffe på bänken mot skogen, solen värmde. Det är väl livskvalité i vardagen om något.



Nästa helg kan det serveras rabarberpaj...mmm. Årets första smakar alltid bäst!


Skogen är full av vitsippor. Några fick följa med in för att pryda köksbordet.


Första tvätten som fick hänga ute torkade på ett nafs.
Imorgon är det jobb igen. Helgen går så fort. Vill vara ledig mer.....


måndag 19 april 2010

Aquarello

På altanen har en Aquarello flyttat in. Den får bo där tills det blir för varmt och svettigt. Då trivs den nog bättre ute.



Passande namn, färgerna flyter in i varandra.

Trädgården vaknar mer och mer

Årets första Ormöga

En gammal knarrig Azalea förvandlas just nu till en riktig skönhet, hoppas frosten lämnar den ifred.



Några taklökar och pärlhyacinter samsas i en liten vrå där ännu ingen hunnit städa



Stora knoppar som snart slår ut...



Den lille prinsen förundras och njuter av allt som sker...

Mindre roligt är att våra älskade marsisar drabbats av ohyra. Det kliar och kliar och snart är hela Zaras mage bar. Jag befarar att det är skabb...inte kul. Imorgon blir det besök hos veterinären och jag hoppas vi får hjälp så att de slipper plågas mer. Synd om... :(





söndag 11 april 2010

Min bästa tid är nu!

Nu är den äntligen här och jag älskar den! Vilken då? Våren såklart!!!
Vi har haft fint väder hela veckan men idag var det som bäst. Sommarvärme på vår skyddade baksida mot skogen. Det är så härligt att bara strosa runt och småfixa...Fåglarna kvittrar, skatorna bygger och ekorren skuttar förbi. Vitsipporna är på gång och blåsipporna är som finast.
Tog med mig kameran upp till blåsipperavinen idag. Sååå Vackert!


Den ljuvliga färgen och de små vita prickarna.

Svårt att återge på bild, färgen bleknar alltid för mig.




Små tuvor i alla skrevor




På altanen blommar det också nu...



...penséer





Mor och son har jobbat hårt i veckan. En ny uteplats har blivit klar! Idag fikade vi där för första gången. Smulpaj, glass och solsken, en dag att minnas!



torsdag 8 april 2010

Påsklov

Påsken har bjudit på lite av varje. På Påskafton lunchade "hela släkten" här. I år gjorde vi det enkelt och bjöd på vårsoppa, nybakat bröd och goda ostar. Mamma bjöd på en god paj till kaffet. Det var mycket trevligt som alltid!






Senare på kvällen besökte vi påskelden med några goda vänner. Kvällen var fantastisk, inte en vindpust. Brasan sprakade och värmde i mörkret. På den lilla tjärnen bredvid låg forfarande isen kvar, vilket hör till ovanligheterna här hos oss.
Efter brasan blev vi spontant inbjudna till våra goda vänner. Det bjöds på lite rester från påskbordet, grönsaker, dipp och gott att dricka. Vi blev sittandes länge!
Alltid lika mysigt och gästvänligt hos er...Tack!




Vi har också haft besök av en trevlig liten kusin. Hon var här en hel dag, från morgon till kväll. Vi hade fullt upp att göra hela tiden. Det bakades, lagades mat och spelades gitarr. Dessutom fick jag en behövlig lektion på datorn. 9 år och redan proffs...där ligger man i lä!
De smaskiga kakorna är kladdiga chokladmuffins och knapriga havreflarn. Två riktiga favoriter i vår familj.
Vi , det vill säga sonen och jag, har också påbörjat ett nytt projekt i trädgården. Vad det blir kanske ni får se senare. Kan bara avslöja att vi kämpade så att spaden rök av...En ny har nu köpts in så att projektet kan fortskrida.
En sen God Kväll till er alla, dags att krypa till kojs.// Anna-Lena


Kladdiga chokladmuffins
17 st

2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smör
20 rutor mörk choklad

Smält fettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt fettet och mjölet blandat med kakao, salt och vaniljsocker. Häll upp i formar och grädda i 200°C 10-12 min i mitten av ugnen. När de är gräddade, lägg grovhackad choklad på varje muffins och låt det smälta.




fredag 2 april 2010

Påskgott

Men...hallå...har människorna pyntat för oss? Undrar om jag vågar smaka....



Inget att tveka på...bara att kasta sig över...gott!
Glad Påsk
å
God Påsk
(nu finns det svensk gurka i affären)
önskar
Tosca & Zara