torsdag 8 april 2010

Påsklov

Påsken har bjudit på lite av varje. På Påskafton lunchade "hela släkten" här. I år gjorde vi det enkelt och bjöd på vårsoppa, nybakat bröd och goda ostar. Mamma bjöd på en god paj till kaffet. Det var mycket trevligt som alltid!






Senare på kvällen besökte vi påskelden med några goda vänner. Kvällen var fantastisk, inte en vindpust. Brasan sprakade och värmde i mörkret. På den lilla tjärnen bredvid låg forfarande isen kvar, vilket hör till ovanligheterna här hos oss.
Efter brasan blev vi spontant inbjudna till våra goda vänner. Det bjöds på lite rester från påskbordet, grönsaker, dipp och gott att dricka. Vi blev sittandes länge!
Alltid lika mysigt och gästvänligt hos er...Tack!




Vi har också haft besök av en trevlig liten kusin. Hon var här en hel dag, från morgon till kväll. Vi hade fullt upp att göra hela tiden. Det bakades, lagades mat och spelades gitarr. Dessutom fick jag en behövlig lektion på datorn. 9 år och redan proffs...där ligger man i lä!
De smaskiga kakorna är kladdiga chokladmuffins och knapriga havreflarn. Två riktiga favoriter i vår familj.
Vi , det vill säga sonen och jag, har också påbörjat ett nytt projekt i trädgården. Vad det blir kanske ni får se senare. Kan bara avslöja att vi kämpade så att spaden rök av...En ny har nu köpts in så att projektet kan fortskrida.
En sen God Kväll till er alla, dags att krypa till kojs.// Anna-Lena


Kladdiga chokladmuffins
17 st

2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smör
20 rutor mörk choklad

Smält fettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt fettet och mjölet blandat med kakao, salt och vaniljsocker. Häll upp i formar och grädda i 200°C 10-12 min i mitten av ugnen. När de är gräddade, lägg grovhackad choklad på varje muffins och låt det smälta.




1 kommentar:

Hanna sa...

Så gott ni har bakat!
Ha en bra fortsättning på helgen!
Kram
Hanna