torsdag 28 januari 2010

Vintern håller i sig

Igår hade vi ett hemskt väder. Blåst och regnblandad snö. Då är det inte roligt här på västkusten...Idag är det kallare och underbart soligt. Tänk att det kan växla så snabbt. Lite synd på den fina snön att det var så milt igår. Nu är det mesta glaserat och halt och på snön ligger en hård skare.
Idag är det torsdag igen och jag har ledig förmiddag. Skönt! Sonen är hemma från skolan, förkyld. Det innebär ju lite trevligt sällskap för oss båda :). Vi tog en lång och sen frukost tillsammans vilket innebär att det redan är dags att börja tänka på lunchen. Det var den lediga stunden...


Vår uppfart, hal och fin


Herr Timjan verkar klara den hårda vintern trots sitt eländiga bo. Värre är det med Fru Rosmarin. Hon längtar till medelhavets sköna värme...men det är nog allt för sent...

Just nu har vi 11 grader varmt i solen på uteplatsen...det ni! Snart kan man sitta där och njuuuta! En kopp kaffe och en skön pläd, några varma strålar mot blek kind. Det är tid att längta till!


måndag 25 januari 2010

Tosca

En riktig skönhet!
Tosca 3 veckor. Vi ser fram emot att träffa henne på riktigt!



söndag 24 januari 2010

Söndag 23 januari

Vintern håller i sig. Nu har vi haft snö sen i julas och det hör inte till vanligheterna här hos oss. Nu har det dessutom blivit lite kallare igen så någon vår är ännu inte att tänka på...men visst längtar man efter de första värmande strålarna och att trädgården ska börja spira igen.

Tur att man kan tjuvstarta lite inomhus...



Pärlhyacinten, en liten skönhet som föder hopp om varmare tider.





Knubbiga lökar som så snabbt sätter fart. Kräver bara en gnutta vatten, lite ljus och värme.






Och så finns det ju annat som också piggar upp...

Helgen har som vanligt gått alldeles för fort. Fredag kväll så underbar och strax söndag igen...
Idag har far och son storhandlat arbetsbord och skåp till verkstaden på IKEA. Ett stort lass kom hem och ändå fattades dörrarna. Så är det oftast, någon del saknas så man måste dit igen. Kan det vara en del av affärsidén tro? I eftermiddag har vi packat upp och skruvat ihop. Lite kvar, det tar alltid längre tid än man tror. Sååå skönt det ska bli när allt är klart! Kanske kan jag då också få en egen liten vrå. Men först ska badrummet fixas till, och hallen, och sovrummet och...så är det att bo i hus. Alltid något på gång!

Ha en bra vecka!


tisdag 19 januari 2010

Tosca

Här är hon...vår blivande gullegris Tosca. Bor än så länge i skåne men kommer förhoppningsvis till oss i mitten av februari. Hoppas hon blir omtyckt av vår andra lilla gris...

söndag 17 januari 2010

Kompis funnen!

Vi har hittat ett litet marsvin! En underbar liten tjej som bor i skåne. Några veckor till och sen kan hon flytta hit! Tosca...gulligt namn också. Kanska får det bli med Z...Tozca...så vi håller stilen. Om någon är nyfiken så kan man se henne här http://www.tornenosarna.webs.com/ under Scillas ungar.

För övrigt så har det varit en riktig mathelg! Kalkonmiddag...såååå gott...hos goda vänner igår och rotmos...lika gott det...hos mamma och pappa idag. Tänk vad mycket gott det finns att äta och det smakar alltid x-tra bra i gott sällskap! TACK kära ni.

Imorgon är det jobb igen och sonen ska till tandläkaren och ta bort sin tandställning. Det blir två besök denna veckan, onsdag också. Min pappa ställer upp och kör båda gångerna eftersom det var helt omöjligt att få sena tider. Spännande att se hur det blir utan all metall!




torsdag 14 januari 2010

Kompis sökes

Hallå där ute! Jag längtar efter en kompis...Tänk att det ska vara så svårt att hitta någon som vill bo med mig. Jag har inga stora krav utan söker en trevlig tjej att dela bur med. Någon att mumsa hö tillsammans med, ta en liten promenad runt köket då och då och hjälpas åt med att skrika efter godsaker...Att vara ensamt är allt bra trist!
Hoppas på sällskap snart!
Hälsninga Zara

lördag 9 januari 2010

vinter

Vintern och kylan biter sig fast. Idag har vi -12 grader, strålande sol och underbart vackert.
Jag tog precis en liten tur runt huset med kameran. Tänk vad allting blir vackrare med snö...

Altanens fönster täcks av isrosor


Stenarna är vackert inbäddade



På toppen av vårt staket...



Frusna fröställningar




Vår härliga sittplats där vårens första solstrålar bruka värma...hur länge dröjer det i år tro?


torsdag 7 januari 2010

Ett steg fram

Äntligen har vi kommit igång igen med bygget! Nu lägger vi (dvs mannen i huset) klinkers i den del av garaget som ska bli verkstad. Sen kan vi börja inreda och plocka in saker där de ska vara. Just nu är allt en enda röra!


Ett riktigt slitgöra för den som inte är van. Ryggen värker...

...men fint blir det!

Jag stickar vidare på min halsduk. Mjukt och gosigt garn med stora "bollar" på. Bara 12 räta maskor, två mellan varje boll. Hoppas den blir klar nu när vi har så snöigt och kallt.


I sonens rum är det nybäddat med ny lakan. Ganska gulligt, eller hur. Hoppas att han sover gott efter nattens lan med kompisarna.
Imorgon är det dags för mig att arbeta igen. Resten av familjen är lediga till på måndag. Orättvist (det är ju dessutom min födelsedag). Jag får aldrig nog av ledighet trots att jag trivs så gott på jobbet, märkligt! Det får bli en tidig kväll så att jag är utvilad imorgon :)
Sov Gott!

måndag 4 januari 2010

Sälen

Vi är just hemkomna från Sälen där vi firat in det nya året. Bitande kallt och mycket snö. Helt underbart! Snö är verkligen härligt när det inte slaskar...Det blev en hel del skidåkning men även fikastunder för att värma fingrar och tår.


Maskerad till näst intill oigenkännlighet... så slipper man frysa!



En dag nådde solen upp över fjället. Vackra vyer!


Snötyngda granar