Mäktig och onyttig men väldigt god ;)
Chokladmoussetårta med hallon
Botten:
100 g valnötter
1,5 dl socker
2 äggvitor
Mal nötterna och Blanda dem med sockret. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ned nötblandningen. Bred ut smeten i en bakplåtsklädd och smörad springform, 24 cm i diameter.
Grädda i 175 grader 20 - 25 mn.
Lossa bottnen och gör rent formens kant. Låt svalna.
Mousse:
200 g mörk choklad (70 %)
3 ägg
2 dl vispgrädde
Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Vispa vitorna till hårt skum.
Vispa grädden och rör ner gulorna tillsammans med lita av grädden i chokladen.
Blanda resten av chokladen med grädden och vänd ner vitorna.
Lägg nötbottnen på ett fat och sätt tillbaka formens kantring runt kakan.
Häll chokladmoussen över bottnen.
Ställ kallt minst 3 timmar.
Servera kakan med bär, tex hallon eller björnbär.
2 kommentarer:
Smarrigt!
Ha en fin måndag. Kram.
Det ser så gott ut! Ha en bra vecka, kram Eva.
Skicka en kommentar