Idag lagade sonen lasagne till middag. Det blev såååå gott! Vi hann inte med att fota men delar med oss av receptet istället. Det är en förenklad variant av lasagne som tillagas med endast en sås men i mitt tycke så smakar den bättre än den vanliga.
Lycka till!
Förenklad Lasagne
Ca. 5 portioner
1 gul lök
margarin att steka i
1 vitlöksklyfta
2 krm paprikapulver
½ kryddmått cayennepeppar
salt och svartpeppar
½ dl chilisås
1 tärning hönsbuljong
1 paket förkokta lasagneplattor
Sätt ugnen på 225˚
Finhacka löken och bryn lätt. Lägg löken i en gryta.
Bryn köttfärsen, lite i taget, och lägg över i grytan.
Häll tomaterna, chilisåsen, buljongtärningen pressad vitlök och kryddorna över köttfärsen. Tillsätt ev. lite vatten om det verkar tjockt. Rör runt och låt koka några minuter.
Tillsätt crème fraiche och grädde. Koka sakta på eftervärmen. Smaka av. Såsen ska vara ganska lös!
Riv ost.
Varva nu rikligt med sås och 3 lager plattor i en ugnsfast form. Börja och sluta med sås.
Strö över riven ost.
Tillaga den i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Servera med en sallad.
3 kommentarer:
Mums!
Varför blev textstorleken mindre när lasagnen skulle beskrivas??
Receptet är utklippt från ett word-dokument och inklistrat på bloggen.
Skicka en kommentar